Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Skogssällskapet söker marknadsutvecklare

Skogssällskapet söker en kundorienterad marknadsutvecklare som vill dela vår vision att göra skogar och skogsägare rikare.

Som marknadsutvecklare planerar och genomför du säljdrivande och varumärkesbyggande aktiviteter som bidrar till att vår skogsförvaltning växer och når ut till nya kunder. Du ansvarar för att, i nära dialog med regionchefer och konsultchef, göra satsningar inom marknadsföring, prospektering och event. Att löpande hålla koll på trender och konkurrenter, ha förståelse för var våra prioriterade målgrupper befinner sig på marknaden och vässa vårt erbjudande är en självklar del av din vardag. Konkret innebär det bl.a. att du tar fram marknads- och kundundersökningar samt följer upp och analyserar nyckeltal. Resultaten från analyserna omsätter du sedan i handlingsplaner och praktiska marknadsaktiviteter. Vid sidan om privata skogsägare så är kommuner en stor kundgrupp till Skogssällskapet, i ditt uppdrag ingår att koordinera offentliga upphandlingar. Digitala prospekteringsverktyg är en del av din vardag liksom kundplattformar och webb.

Som marknadsutvecklare rapporterar du till affärsområdeschef Sverige och har ett nära samarbete med kommunikationsansvarig.

Att du är kommunikativ och road av affärer är avgörande egenskaper för att lyckas med ditt uppdrag och trivas i rollen. Du besitter förmågan att förstå våra kunders behov och med rätt budskap gå från ord till handling genom olika marknadsaktiviteter. Vi förutsätter att du arbetar strukturerat, har ett starkt eget driv och förmåga att hantera flera parallella uppdrag och deadlines. Du gillar att arbeta operativt samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och driva strategiska frågor. Som person är du en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare. Vår organisation är målstyrd, vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Vi tror att du har en skoglig utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt några års erfarenhet av att arbeta med bred marknadsföring av skogliga tjänster där långsiktighet och förtroende är viktiga ledord. Du har en dokumenterat god förmåga att uttrycka dig i text, är kreativ och har känsla för estetik när du tar fram material.

Vi erbjuder en spännande och varierande roll och en arbetsplats med uppskattat ledarskap, hög trivsel och stolthet. Att vinsten går till forskning inom hållbart skogsbruk gör att det känns extra meningsfullt att gå till jobbet.

Tjänstens placeringsort är företrädesvis vid huvudkontoret i Göteborg eller på något av våra andra, större kontor. Resor inom främst Sverige ingår i rollen. Lämna önskemål om placeringsort i ansökan. Det finns möjlighet att delvis arbeta på distans för dig som trivs med det.

Ytterligare information om tjänsten:

  • Pontus Larsson, Affärsområdeschef Sverige, tel. 031-335 66 34
  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, tel.031-335 66 11

Fackliga kontakter:

  • SACO/Naturvetarna Fredrik Jönsson, tel.0500-41 01 47
  • Ledarna: Bengt Furenäs, tel.031-335 66 13
  • Unionen: Eva Eriksson, tel.0521-57 60 62

Ansökan

Vi kommer att behandla ansökningar och inleda intervjuer löpande – så vänta inte. Tillträde sker snarast möjligt. Maila din ansökan till: rekrytering@skogssallskapet.se senast 2023-01-15 och märk den med MU2213. Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.