Aktuellt från Värmland

T.f. regionchef Stefan Åman skriver om det aktuella läget i Värmland.

Nu är vi igång med verksamheten efter lite sommaruppehåll och ledighet. Utmaningarna under vår och försommar var den stora brandrisken som snabbt bytes ut mot sommarregn i rejäla mängder.

Regn är kanske inte det man vill ha under ledigheten, men det gynnar skogsplantor och hämmar granbarkborren. Barkborrefaran är dock inte över, nya angrepp har tillkommit under sommaren.

Virkesmarknaden med alla sortiment har under 2023 varit extremt bra och är fortfarande väldigt bra. Vi har jobbat med leveransrotköp hos många av våra kunder och även kört virke med pråm från Karlstad. Det är roligt när vi kan göra det där extra med våra kunders virke. Detta är något som vi kommer att prioritera framåt, att hitta och skapa nya virkesaffärer.

På Skogssällskapets fastighet Grinnemo jobbar vi just nu med att sätta visningsytor i skick . Det ska vara ytor som på ett pedagogiskt sätt visar skillnader mellan till exempel plantslag, röjningsmetodik, referenshägn (viltbete), hyggesfria modeller mm. Grinnemo kommer att vara Skogssällskapets visningsfastighet i Värmland.

Under hösten och framåt kommer vi att jobba mer intensivt med värdehöjande åtgärder. Det är åtgärder som på ett eller flera sätt höjer din fastighets värde. Det är utvecklande och en spännande utmaning att förflytta sin fastighet framåt.

Tycker du att visningsfastigheten Grinnemo låter intressant, eller om du vill veta mer om värdeutvecklande åtgärder på din fastighet, så får du mer än gärna höra av dig till kontoret i Torsby eller Karlstad.

Väl mött i skogen!

Stefan Åman

Regionchef västra Svealand

Värmland ingick till hösten 2023 som en del i region västra Svealand. Nu är Värmland en egen region.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.